Als u op uw woning zonnepanelen laat plaatsen, kunt u btw terugvragen

Door diverse gerechtelijke uitspraken kunt u mogelijk ook nog gedeeltelijk btw-aftrek voor belast gebruik van uw dak krijgen.

Het terug te vragen btw-bedrag op uw zonnepanelen kunt u vaststellen op basis van een forfait. Dit is afhankelijk van het opwekvermogen van de zonnepanelen en of het geïntegreerde of niet-geïntegreerde zonnepanelen zijn. Aan de hand van bedoeld forfait bepaalt u vervolgens het verschuldigde bedrag aan btw. Hierop komt de inkoop-btw op de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen in aftrek. De btw-aftrek is afhankelijk van het soort zonnepanelen. Bij niet-geïntegreerde zonnepanelen is dat de volledige inkoop-btw, bij geïntegreerde zonnepanelen slechts 1/3 van de inkoop-btw. Per saldo resteert bij geïntegreerde zonnepanelen veelal dus een terug te vragen bedrag aan btw dat veel lager is dan bij niet-geïntegreerde zonnepanelen.

Misschien kunt u echter ook gedeeltelijk btw-aftrek voor het belast gebruik van uw dak krijgen. Er gelden wel voorwaarden. Zo geldt voor een nieuwe woning onder meer als voorwaarde dat u uw woning voor de btw als ondernemingsvermogen aanmerkt. Voor een bestaande woning geldt onder meer als voorwaarde dat deze voor de btw al als ondernemingsvermogen is aangemerkt en dat de herzieningstermijn nog niet is verstreken. Houd er ook rekening mee dat de Hoge Raad nog een eindoordeel over de btw-aftrek van het dak moet geven voor de btw-wetgeving vanaf 2011.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons op 06 1088 7753 of via de mail op info@algoet.nl

Terug naar het overzicht