Beperk het belastingnadeel bij aan- en verkoop van aandelen in een B.V.

Is uw B.V. bezig met bedrijfsopvolging, uitbreiding of inkrimping door middel van aan- of verkoop van een deelneming? Volg dan de aan- of verkoopkosten. De Hoge Raad heeft namelijk uitgelegd dat bepaalde kosten aftrekbaar zijn.

De aan- en verkoop van aandelen in een B.V. vraagt de nodige voorbereiding. Waardering, juridisch en fiscaal advies, onderhandeling, allemaal zaken die de nodige kosten met zich meebrengen. Die kosten zijn in beginsel niet aftrekbaar. Dat is niet nieuw, maar de Hoge Raad heeft uitgemaakt dat sommige kosten gewoon aftrekbaar zijn. Dat is voor u van belang als u bezig bent (geweest) met de aan- of verkoop van een deelneming. Mogelijk zijn, door de uitspraak van de Hoge Raad, namelijk meer kosten aftrekbaar.

Het kan voor u voordelig zijn om de kosten rond de transactie te beoordelen op aftrekbaarheid. Kosten die verband houden met de aan- of verkoop van een deelneming zijn niet aftrekbaar. Maar dat geldt alleen voor kosten die niet zouden zijn gemaakt zonder de transactie. En als de transactie uiteindelijk niet doorgaat, dan zijn alle kosten aftrekbaar die geen nut meer hebben voor toekomstige transacties.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons op 06 1088 7753 of via de mail op info@algoet.nl

Terug naar het overzicht