Corona crisis Werken de medewerkers (verplicht) thuis?

Corona crisis Werken de medewerkers (verplicht) thuis vanwege corona? En lopen de huidige vergoedingen en verstrekkingen gewoon door? Dan kan het wel eens zijn dat er meer wordt betaald dan belastingvrij is toegestaan. Daarnaast wordt wellicht nog niet volledig gebruik gemaakt van de mogelijkheden die er wel zijn voor onbelaste vergoedingen. Beoordeel daarom de vergoedingen en verstrekkingen aan uw thuiswerkende werknemers.

Werknemers die thuiswerken maken andere kosten dan wanneer ze onderweg zijn. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten woon- werkverkeer (die niet meer gemaakt worden) en kosten voor thuiswerken (die nu wel gemaakt worden). Verandert er niets dan zal op basis van de huidige wetgeving soms te veel worden betaald dan belastingvrij is toegestaan, terwijl elders niet optimaal gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden. Beoordeel daarom welke vergoedingen en verstrekkingen nu worden gegeven en hoe deze zo bijgesteld kunnen worden dat ze zoveel mogelijk belastingvrij blijven. Zo voorkomt u straks een onverwachte belastingheffing.

Een heleboel regelingen worden momenteel onder de loep genomen om deze, indien nodig, te versoepelen. Het kan dus zijn dat ook voor de thuiswerksituatie nog een versoepeling komt.

Heeft u hierover nog vragen neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag. U bereikt ons op 06 1088 7753 of via de mail op info@algoet.nl

 

Terug naar het overzicht