De (electrische) fiets van de zaak

Uw werknemers reizen (bijna) elke dag van huis naar uw kantoor. Doen ze dit nu met een eigen vervoermiddel, te voet, met een auto van de zaak of met het openbaar vervoer? Dan is misschien het afleggen van (een deel van) het woon- werkverkeer met de fiets een goed alternatief.

In dat geval heeft u de keus uit 2 alternatieven:

  1. Met ingang van 2020 geldt een nieuwe regeling voor de fiets van de zaak voor de werknemer. U kunt dan fietsen kopen en deze aan de werknemer in gebruik geven, ook voor privé doeleinden. Voor dit voordeel hoeft u maar een beperkt voordeel als loon van de werknemer in aanmerking te nemen (7% van de waarde van de fiets).
  2. De andere mogelijkheid is dat uw werknemer de fiets zelf koopt. U verstrekt een vergoeding van € 0.19 ct per km voor het woon werkverkeer. Desgewenst financiert u de aankoop van de fiets door uw medewerker met een renteloze lening en houdt op de maandelijkse woon werkverkeer vergoeding een bedrag ter aflossing in.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons op 06 1088 7753 of via de mail op info@algoet.nl

Terug naar het overzicht