Lagere bijtelling en dus minder loonbelasting voor maaltijden op werk?

Als u maaltijden op het werk voor uw werknemers (bijvoorbeeld de lunch) verzorgt, neemt u in principe een bedrag van € 3,35 (bedrag 2019) bij het loon van de werknemer of in de vrije ruimte van de werkkostenregeling in aanmerking. Maar dit bedrag kan wellicht ook lager.

Een rechter oordeelde dit jaar dat de daadwerkelijke kosten van de maaltijd als uitgangspunt gelden als deze kosten lager zijn dan het forfaitaire bedrag van € 3,35. Bij deze werkelijke kosten moet u wel rekening houden met de waarde in het economische verkeer van alle kosten die te maken hebben met deze maaltijden. Dus ook personeelskosten van een werknemer die de maaltijd bereidt, borden, bestek, eten en drinken zelf, etcetera. Let op, het gaat om deze kosten inclusief btw.

Komt u hoger uit dan € 3,35 per maaltijd? Dan neemt u maximaal € 3,35 per maaltijd in aanmerking. Komt u lager uit? Dan mag u uitgaan van dit lagere bedrag volgens de rechter. Overigens lijkt de Belastingdienst in haar uitingen dit oordeel van de rechter te volgen.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons op 06 1088 7753 of via de mail op info@algoet.nl

Terug naar het overzicht