Moet u straks verplicht afrekenen over uw oude saldolijfrenten van vóór 2001?

Beschikt u nog over een oude saldolijfrente van vóór 2001? Dan moet u daarover misschien eind 2020 verplicht belasting betalen, ook als deze lijfrente nog niet tot uitkering komt. Voor een bepaalde soort saldolijfrenten kunt u deze verplichte afrekening uitstellen. Dit kan voordelig voor u uitpakken.

Op basis van de huidige wetgeving moet eind 2020 verplicht fiscaal worden afgerekend in box 1 over saldolijfrenten van vóór 2001. Voor de zogenoemde hybride saldolijfrente komt deze afrekenverplichting echter te vervallen.

Indien voor uw oude lijfrentepolis in het verleden de premies gedeeltelijk zijn afgetrokken, is mogelijk sprake van een hybride saldolijfrente. Als dat zo is, kunt u profiteren van de wetswijziging. Zijn echter nooit premies afgetrokken voor uw saldolijfrente? Dan is sprake van een zuivere saldolijfrente waarvoor de verplichte afrekening in ieder geval wel blijft bestaan.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons op 06 1088 7753 of via de mail op info@algoet.nl

Terug naar het overzicht