Plan verbouwingen voor bewoning al voor de aankoop van een pand.

Heeft u een pand gekocht of bent u van plan dit te gaan doen? En bent u van plan het pand geschikt te maken voor bewoning? Dan kunt u mogelijk overdrachtsbelasting besparen.

U moet dan zorgen dat het pand op het moment van notariƫle levering als woning kan worden aangemerkt. Dan kunt u namelijk profiteren van het 2%-tarief overdrachtsbelasting. Is het pand bij levering nog niet zodanig verbouwd dat al sprake is van een woning? Dan betaalt u nog 6% overdrachtsbelasting. Het is dan ook van belang om op het juiste moment het pand in bezit te krijgen.

Wil sprake zijn van een woning, dan is alleen de bestemming bewoning niet voldoende. Er moet in ieder geval al sprake zijn van de start van verbouwingswerkzaamheden met als doel om een woning op te leveren. Of deze werkzaamheden al zijn voltooid is niet beslissend. Het 2%-tarief is toch niet van toepassing indien met beperkte aanpassingen het pand weer voor het oorspronkelijk doel als bedrijfs- of kantoorpand geschikt is. Dit blijkt uit een recente uitspraak van de Hoge Raad.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons op 06 1088 7753 of via de mail op info@algoet.nl

Terug naar het overzicht