WOZ aanslag voor de eigen woning ontvangen? Dan kan het zinvol zijn om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Ook als deze te laag is.

Een lagere WOZ-waarde voor de eigen woning kan zinvol zijn omdat u daardoor minder inkomstenbelasting en gemeentelijke heffingen betaalt. Nu de WOZ-waarde tegenwoordig meerdere doelen dient kan voor bepaalde doelen een hogere WOZ-waarde voordeliger zijn dan een lagere WOZ-waarde.
Zo is een hogere WOZ waarde vaak positief als het gaat om het verkrijgen van hypothecaire financiering en/of een lagere rente op die financiering.

De WOZ-waarde wordt bekend gemaakt op de WOZ-beschikking. De meeste mensen zullen de WOZ-beschikking eind februari in huis hebben. Gemeenten verzenden die meestal de eerste acht weken van het jaar.

Veel gemeenten verstrekken de WOZ-beschikking niet meer op papier maar digitaal via de berichtenbox van Mijn Overheid. Ook voor digitaal verzonden stukken geldt een bezwaartermijn van zes weken. Houd de berichtenbox dus in de gaten! Het is overigens de vraag of verzending alleen via de berichtenbox wel toegestaan is.

Heeft u hierover nog vragen neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag. U bereikt ons op 06 1088 7753 of via de mail op info@algoet.nl

 

 

Terug naar het overzicht